12/13/2020
Fructele și legumele se numără printre cele mai consumate alimente. Acestea sunt bogate în vitamine și substanțe nutritive necesare organismului nostru pentru a funcționa în parametrii normali. În cele ce urmează vă prezentăm câteva curiozități despre fructe și legume, pe care poate că nu le știați.
- Varza de Bruxelles crește pe tulpini lungi și seamănă cu un băț care are în vârf un clopot.
- Roșiile își păstrează substanțele nutritive chiar dacă sunt preparate termic.
- Morcovii cei mai cultivați până în secolul al XVII-lea aveau culoare mov. Morcovul portocaliu a fost cultivat pentru prima dată în secolul al XVI-lea, de către olandezi. În prezent sunt cunoscuți și consumați morcovi portocalii, mov, albi și galbeni.
- Ananasul crește pe o plantă scundă, aproape de sol.
- Lămâia nu provoacă aciditate gastrică.
- Nucii sunt plantați deseori de veverițe, deoarece ele îngroapă nucii și uită de unele dintre ele.
- Rodiile și avocado cresc în copaci.
- Sparanghelul crește în sus, direct din pământ.
- Kiwi cresc în vii, asemenea strugurilor.
- Prazul are o floare mov în vârf.
- Cartoful dulce este o legumă rădăcinoasă tuberoasă originară din America Centrala, unde este considerat unul dintre alimentele principale în alimentație.
- Țelina este o plantă cu flori și frunze mari. Țelina cultivată poate fi consumată în întregime, atât rădăcina, cât și tulpina și frunzele. Această legumă are un nivel scăzut de calorii, în schimbă este bogată în minerale.
- Apio este un alt tip de țelină, care are rădăcina necomestibilă și este cultivată pentru tulpina crocantă și aromată.
- Arahidele cresc la rădăcina plantei, fiind denumite și alune de pământ.
- Măslinele cresc în copaci cu trunchiuri noduroase și ciudate.
- Boia de ardei provine din ardei roșii uscați crescuți la sol.